Hafif veya uçucu bir sıvı, yoğun bir krem, zengin bir balsam, hatta yara kapatıcı bir merhem...
Biliyor muydunuz? Bunların hepsi birer emülsiyon örneğidir!
Emülsiyon, süt veya krema için kullanılan teknik terimdir. Bir emülsiyon, yağ ve su gibi birbirine karışmayan iki parçanın eşit bir karışımıdır. Parçalardan biri diğerinde minik mikroskobik damlacıklar şeklinde dağılır. Karışım, iki faz arasındaki arayüzü stabilize edebilen bir emülgatör olarak bilinen üçüncü bir bileşen sayesinde stabil kalır.
Emülsiyonlar, yağ içeriğini artırmadan daha fazla kalınlık için emülsiyonun viskozitesini artıran jelleştirici maddeler de içerebilir. Emülsiyonlar, yağ içeriğine bağlı olarak nemlendirici veya besleyici olabilir. Günlük hayatta en çok bilinen emülsiyon muhtemelen mayonezdir! 😉